Suntem aici și vom mai fi

CE SA FACI IN: CRAIOVA

Duminică ne prezentăm în capitala Olteniei, pentru duelul cu Universitatea Craiova. Una dintre ele. Nu am fost niciodată bine primiți în acea zonă a țării, dar când am pus noi preț pe părerile altora? Vremurile dificile prin care trecem ne fac să ne canalizăm energiile doar pe soluții pentru redresarea situației. Indiferent de locul din clasament, atașamentul pentru Dinamo rămâne constant.

Încercăm din nou să venim cu o listă de activități de deplasare. Cu toate că nu este printre cele mai turistice locuri din România, Craiova oferă câteva repere de care ne putem bucura înainte, sau chiar după meci. În funcție și de rezultat, desigur.

DE VIZITAT:

  • Parcul Romanescu

Un obiectiv de referință al Craiovei, Parcul Romanescu este unul dintre cele mai mari din țară. În timpul unei plimbări puteți da peste Grădina Zoologică, Casa Bibescu sau Podul Suspendat.

  • Muzeul de Artă

Este găzduit de Palatul Mihail, construit între 1898 și 1907, o clădire impresionantă prin elementele de baroc târziu, asemănătoare cu Palatul Cheverny din Franța. Patrimoniul muzeului conține peste 8000 de lucrări de artă europeană și românească.

  • Grădina Botanică

Fie că îți plac plimbările în natură, fie că ești pasionat de plante, vei găsi aici o diversitate de specii.

  • Centrul Vechi

Alei pietonale, terase și cafenele, cam ceea ce te poți aștepta să găsești într-o zonă istorică, oarecum similară cu ce avem în București.

DE MANCAT:

  • Artizan35

Bucătărie contemporană, într-un cadru liniștit. Localul se află într-o clădire interbelică și beneficiază de o grădină exterioară.

  • Ciobănașul

Terasă pitorească în interiorul Parcului Romanescu, ideală pentru un mic și o bere înainte de meci.

DE BAUT:

  • Silent Garden
  • Old Court Biergarten

DE CAFELUTA:

  • Bad Habits

FOTBALUL IN CRAIOVA

Nu avem de gând să pătrundem în nesfârșita dezbatere despre adevărata Universitatea Craiova. Dincolo de rivalitate, nu ne putem bucura de situația traversată în Bănie. Divizarea suporterilor nu poate conduce vreodată la ceva bun pentru comunitate.

Craiova nu este la prima perioadă cu două echipe în primul eșalon. După înființarea Universității, în anul 1949 apare și Metalul, cunoscută ulterior ca Electroputere, iar mai târziu ca Extensiv. În 1992 se obține cea mai bună performanță din istorie printr-un loc 3 în Divizia A, în sezonul în care Dinamo lua titlul fără vreo înfrângere.

Participarea ulterioară în Cupa UEFA a fost de tristă amintire, oltenii fiind eliminați din primul tur de Panathinaikos Atena, cu scorul general de 0-10. Ultimul sezon al Extensivului în prima divizie a fost 1999-2000. Echipa a fost mutată din oraș în anul 2004 și redenumită FC Caracal, clubul fiind desființat nouă ani mai târziu.

Pentru un groundhopping complet în Craiova, pe lângă stadionul Ion Oblemenco, inaugurat în 2017, puteți arunca o privire și pe vechiul stadionul Extensiv, situat în apropierea Parcului Romanescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *