La inițiativa unor elevi de liceu din zona Obor, ia naștere clubul Teiul. Numele a fost ulterior schimbat în Tricolorul, după Primul Război Mondial.
După cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentanții minorităților etnice din România au început să își inființeze cluburi sportive. Astfel a luat naștere, la inițiativa unui…
vezi mai multe
În mod oficial, titlul ediției de campionat 1920-21 aparține echipei Venus București. Formatul competițional din acele vremuri era compus din două grupe, denumite în mod…
vezi mai multe
Clubul fuzionează cu o altă grupare din zona Oborului, Unirea, devenind astfel Unirea Tricolor, numele fiind păstrat până în 1948. Unirea București a fost înființată…
vezi mai multe
Echipa națională a României a fost una dintre cele 13 care au participat la prima ediție din istoria Campionatului Mondial. Din lotul deplasat atunci în…
vezi mai multe
Până în 1932, piramida fotbalului romănesc era alcătuită din campionate regionale. Unirea Tricolor și Maccabi evoluau, evident, în campionatul Bucureștiului, alături de celelalte echipe ale…
vezi mai multe
Fotbalul european al anilor 1930 reține Wunderteam-ul austriac drept una dintre principalele forțe. Statisticile vremii indică un interval de 14 partide fără înfrângere, între aprilie…
vezi mai multe
Finalul ultimei ediții a Campionatului Bucureștiului regăsește Unirea Tricolor pe poziția a treia, loc ce îi oferă dreptul de a participa în nou înființata Divizie…
vezi mai multe
Înainte de startul primei ediții a Diviziei Naționale (1932-33), s-a desfășurat „Cupa Municipiului București”, un turneu amical la care au luat startul toate cluburile principale…
vezi mai multe
Primul sezon al Diviziei Naționale conținea două serii de câte 7 cluburi, după cum urmează: Seria A era formată din Ripensia Timișoara, CFR București, România…
vezi mai multe
Clubul din cartierul Dudești, rămas în eșalonul secund, denumit atunci Categoria I onoare, a avut un tur solid de campionat și a terminat pe prima…
vezi mai multe
Universitatea Cluj este singura echipă din România acelor vremuri pe care o regăsim și în prezent cu aceeași denumire. Prima întâlnire oficială desfășurată în Obor…
vezi mai multe
Pauza de iarnă a venit cu o nouă competiție amicală, „Cupa de iarnă”, la care ambele echipe au aderat. În același timp, au desfășurat partide…
vezi mai multe
Deoarece Cupele Europene nu erau încă reglementate în formatul cu care suntem familiarizați în prezent, meciurile internaționale între echipe de club aveau loc sub forma…
vezi mai multe
Fondat în 1910, în Austro-Ungaria, Club Atletic Oradea a fost una dintre echipele reprezentative din zona Transilvaniei, singura care se poate lăuda cu performanța de…
vezi mai multe
Venus București a fost cel mai titrat club românesc din perioada interbelică. „Dracii negri” din Splaiul Dâmboviței reprezentau aristocrația vremii și aveau în posesie unul…
vezi mai multe
Ripensia a învins cu 5-3 la general pe Universitatea Cluj în finala Diviziei Naționale. Unirea Tricolor a încheiat sezonul pe locul 3 al Seriei B,…
vezi mai multe
Înaintea începerii noului sezon competițional, Bucureștiul a fost vizitat de marele Ajax Amsterdam. Dacă Venus a reușit cu doar câteva zile înainte să răpună gigantul…
vezi mai multe
A doua formație europeană prezentă în turneu la București în acea vară a fost Wacker Viena. Rezultatele s-au inversat și Unirea Tricolor a învins categoric,…
vezi mai multe
Noul sistem competițional divizionar a fost apreciat de către presa vremii, astfel că a fost menținut și în ediția 1933-1934. Numărul echipelor a crescut la…
vezi mai multe
La un an de la apariția campionatului în sistem divizionar, a luat naștere și Cupa României, după modelul țărilor occidentale. Nu mai puțin de 68…
vezi mai multe
Fără legătură directă cu echipa din Torino, nici măcar cu cea din Colentina, Juventus București a fost unul dintre cluburile notabile ale capitalei în acea…
vezi mai multe
Cele două echipe joacă un amical în pauza competițională, pe terenul Unirii Tricolor, încheiat cu victoria clară a clubului de primă ligă, scor 7-3.
Returul Diviziei Naționale a început la Obor cu o victorie în față României. Nu vorbim despre echipa națională, ci despre echipa cartierului Mănăștur din Cluj-Napoca.…
vezi mai multe
Similar cu formatul din prezent, cluburile de prim eșalon își incepeau parcursul în Cupa României mai târziu. Unirea Tricolor a debutat în nou înființata competiție…
vezi mai multe
Cu ocazia sărbătorilor Pascale, arena din Splaiul Dâmboviței a găzduit un turneu amical cu un invitat special, formația Kispest din Budapesta, cunoscută mai târziu drept…
vezi mai multe
Ripensia Timișoara a fost prima echipă profesionistă din România, motiv ce i-a întârziat accesul în campionatul național. O parte dintre cei mai mari fotbaliști români…
vezi mai multe
Unirea Tricolor pierdea în deplasare cu 2-0 contra celor de la Juventus București, și încheia seria B a Diviziei Naționale pe locul secund, în spatele…
vezi mai multe
Sportul Studențesc este unul dintre cluburile de tradiție din capitală care nu și-a găsit succesul în perioada interbelică. Prezenți mai mult în eșaloanele inferioare, „studenții”…
vezi mai multe
În timpul Campionatului Mondial din 1934, desfășurat în Italia, clubul Triestina vizita România pentru un turneu amical. Dacă astăzi se zbate în ligile inferioare, în…
vezi mai multe
Victoria din ultima etapă a categoriei I onoare, în fața echipei Voevodul Mihai, le-a oferit celor de la Maccabi titulatura de „campioni ai Bucureștiului”, dar…
vezi mai multe
Pentru prima dată de la introducerea sistemului divizionar se abandonează cele două serii în favoarea unei singure ligi. Adversarele Unirii Tricolor din acest nou sezon…
vezi mai multe
Schimbări au avut loc și în eșalonul secund. A luat ființă Divizia Națională B, împărțită în cinci serii regionale. Maccabi a luat startul în prima…
vezi mai multe
Gazeta Sporturilor prezenta confruntarea dintre Venus și Unirea Tricolor ca derby-ul capitalei, cele două echipe fiind pe atunci legate de linia tramvaiului 14, care „începea…
vezi mai multe
Prima campioană din Timișoara a fost Chinezul, un club ce încă deține un record al fotbalului românesc greu de doborât. Între 1923 și 1927 bănățenii…
vezi mai multe
Ajungem și la un duel împotriva unui rival tradițional din prezent. Așa cum probabil intuiți, CFR București a fost denumirea inițială a echipei Rapid. Înființat…
vezi mai multe
Oborenii merg mai departe în Cupa României după o victorie clară contra divizionarei B, Mureșul Târgu Mureș, scor 6-1. Unul dintre protagoniștii partidei a fost…
vezi mai multe
Am stabilit deja apartenența echipei Unirea Tricolor la cartierul Obor, dar care era mai exact amplasamentul arenei? Presa vremii menționează frecvent proximitatea față de Gara…
vezi mai multe
Clubul din cartierul Dudești a participat în primăvara anului 1935 la un turneu dedicat echipelor evreiești din Europa, disputat la Tel-Aviv, în statul denumit atunci…
vezi mai multe
Situația Unirii Tricolor în Divizia Națională A era extrem de complicată, clubul înregistrând un parcurs slab. O victorie importantă și surprinzătoare a avut loc la…
vezi mai multe
Lăsăm de-o parte cele două echipe bucureștene și facem o oprire în locul care pentru mulți dintre noi înseamnă a doua casă. Istoria consemnează anul…
vezi mai multe
O altă echipă importantă a vremurilor a ajuns în București pentru un turneu amical, Beogradski Sport Klub, campioana acelui sezon din Iugoslavia și cea mai…
vezi mai multe
Într-un joc halucinant din finalul ediției de campionat, Unirea Tricolor pierde în față Universității Cluj cu 3-4, după ce a condus cu 3-0. Situația din…
vezi mai multe
Locul secund de la acea vreme din puternicul campionat francez, Racing Club Strasbourg, a venit la București pentru un turneu amical. Unirea Tricolor a avut…
vezi mai multe
Ultimul meci important al sezonului a venit cu o victorie de prestigiu în fața Venusului. Oborenii au încheiat ediția de campionat pe locul 9, în…
vezi mai multe
Finalul de sezon din Divizia B a venit cu un mini-campionat suplimentar disputat între cele cinci câștigătoare de serii. Echipa cu cel mai mare punctaj…
vezi mai multe
Trei adversari internaționali au poposit în București în vara anului 1935 pentru amicale împotriva Unirii Tricolor. Pe 13 august, formația bulgară AC 23 a fost…
vezi mai multe
În prima etapa a noului sezon, Unirea Tricolor a învins cu 6-0 pe Universitatea Cluj, o victorie categorică ce venea la pachet cu așteptări mari…
vezi mai multe
În memoria microbiștilor români, în special a celor din București, cuplajele din perioada comunistă au rămas privite cu un sentiment de nostalgie. Ele au existat…
vezi mai multe
Sezonul de toamnă a adus rezultate remarcabile în cartierul Dudești, Maccabi fiind lider în clasamentul Diviziei B. Pe 7 octombrie, clubul Elpis din Constanța, fondat…
vezi mai multe