Željko Kopić a devenit tehnicianul străin cu numărul 5. Există o discuție cu privire la primul antrenor din istoria clubului, Coloman Braun-Bogdan (sau Cibi Braun), născut la Arad în vremea în care Transilvania făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. Îl mai avem și pe Vasile Miriuță, cetățean maghiar cu selecții în naționala statului vecin. De dragul patriotismului vom lua în considerare apartenența lor la neamul românesc.
Primul antrenor complet paralel de spațiul carpato-danubiano-pontic a fost adus la sfârșitul anului 2005, după plecarea lui Ioan Andone în urma halucinantului final de pe Stade Vélodrome. Probabil că nu mulți vă mai aduceți aminte de Esteban Vigo, asta pentru că nici măcar nu a debutat pe banca lui Dinamo. Ioan Becali era pe atunci președintele clubului, el fiind cel care a girat pentru antrenorul spaniol, dar neînțelegerile din cadrul conducerii au făcut ca impresarul să plece în scurt timp din Ștefan cel Mare. Vigo a părăsit și el corabia, iar Dinamo a început acel retur cu Ion Marin.
După eșecul cu Lazio din 2007, Mircea Rednic a fost demis, locul său fiind luat de Walter Zenga, o prezență obișnuită pe atunci în fotbalul nostru. Înfrângerile în fața marilor rivale din București și eliminarea din Cupa UEFA contra celor de la Elfsborg au fost suficiente pentru despărțirea de marele portar italian după doar două luni. A urmat Dario Bonetti, tot în locul lui Mircea Rednic. Am trăit alături de el „minunea de la Liberec”, am obținut ultimele trofee importante în 2012, a mai avut un mandat început promițător, dar jocul echipei a fost întotdeauna departe de nivelul dorit.
Ultimul de pe listă este Dušan Uhrin Jr. Și el cu trei mandate, fiecare cu probleme foarte adânci. Din nefericire, numele său se va lega întotdeauna de prima retrogradare din istoria clubului. Numeroase controverse au fost legate de ultima sa perioadă în Ștefan cel Mare. Poate într-o zi vom primi mai multe răspunsuri.
Lasa un comentariu